פרגיות אסייתיות

פרגיות אסייתיות

מרכיב עיקרי // פרגיות



מרכיבים:
6  נתח פרגית שלמים, עם העור
2  כפות שמן
2  בצלים ירוקים קצוצים דק

למשרה:
2 כפות רוטב סויה בהיר
2 כפות רוטב סויה כהה
3 כפות מירין
כף דבש
כפית שמן שומשום
כפית אבקת שום
כף ג׳ינג׳ר מגורד בפומפייה דקה


עוד צריך:
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח גס


הכנה:

מערבבים את חומרי המשרה בכלי רחב, מערבבים לתוכה את נתחי הפרגית ומשרים למשך מספר שעות.
מוציאים את הנתחים מהמשרה ומייבשים אותם לגמרי בעזרת מגבת נייר.
שמים 2 כפות שמן במחבת טפלון רחבה וכשהוא חם, מכניסים פנימה את הנתחים עם צד העור כלפי מטה.
מניחים על הנתחים נייר אפיה, עליו מניחים מחבת גדולה נוספת ועליה משקולת כל שהיא.
צורבים את הנתחים כשלוש ארבע דקות על להבה בינונית - גבוהה.
מציצים אל מתחת אחד מהנתחים לראות מה המצב: המצב צריך להיות שחום מאד, מבריק מאד ופריך מאד. אם זה המצב, הופכים את הנתחים בעזרת מלקחיים על צידן השני וממשיכים לצרוב עוד כשלוש - ארבע דקות גם על הצד השני.
פורסים את הנתחים לפרוסות בעובי של כסנטימטר, מפזרים עליהם תערובת של מלח ופלפל גרוס ואחר כך את הבצל הירוק הקצוץ.