קציצות עוף עם ארטישוק

קציצות עוף עם ארטישוק


מרכיב עיקרי // פרגיות טחונות

מרכיבים:
750 גרם פרגיות טחונות
1 צנצנת ארטישוקים קטנים בשמן זית מסוננים
1 בצל חתוך לרבעים
3 שיני שום שלמות
צרור פטרוזיליה
6 עלי מרווה
1 קליפת לימון מגורדת
חצי כפית אגוז מוסקט
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
לפי הטעם מלח ופלפל שחור טחון טרי

לציפוי:
-      פירורי לחם או פנקו
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה



הכנה:
שמים במעבד מזון את הבצל, ארטישוק, שום, פטרוזיליה ועלי מרווה ומרסקים לתערובת פירורית דקה (או קוצצים ביד).
מערבבים את העוף הטחון עם כל שאר החומרים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה, לספיגת ואיחוד הטעמים.
צרים מהתערובת קציצות גדולות ודי שמנמנות.
מערבבים את פירורי הלחם/פנקו עם הפטרוזיליה הקצוצה.
שמים במחבת רחבה שמן זית בגובה של כסנטימטר, טובלים את הקציצות בפירורי הלחם ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד שהקציצות זהובות - שחומות יפה.

אלה טעימות ככה, כמו שהן, עם לימון סחוט מעל. אבל אפשר לבשל אותם ברוטב הבא:

מרכיבים:

4 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות גס
1 בצל קצוץ גס
6 עלי מרווה
3-4 כוסות מים או מרק עוף צח
רבע כוס מיץ לימון
לפי הטעם מלח ופלפל שחור טחון טרי
׳סרט׳ קליפה מלימון



הכנה:

שמים בסיר רחב ושטוח את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את השום, בצל ומרווה כשתי דקות.    מוסיפים את שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה.
מניחים את הקציצות המטוגנות ברוטב, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.