עוף צלוי בתפוזים

 

מצרכים:

4 כרעיים של עוף חצויות

5 כפות שמן זית

תפוז אחד פרוס דק

1 בצל פרוס

4\3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבע

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות דבש

צ'ילי אדום פרוס דק

מלח, פלפל גרוס

5 גבעולי תימין

 

הכנה:

 

-שמים את כל החומרים בתבנית צלייה ומערבבים היטב.

-מסדרים את חלקי העוף בתבנית, עם צד העור כלפי מעלה,

-מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לחצי שעה.

-מסירים את נייר הכסף, מרטיבים את פני העוף בנוזלים שבתבנית וממשיכים לצלות ללא נייר הכסף, עוד כחצי שעה, עד שפני העוף שחומים יפה.