עוף צלוי בתפוזים
מצרכים:
4 כרעיים של עוף חצויות
5 כפות שמן זית
תפוז אחד פרוס דק
1 בצל פרוס
4\3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבע
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות דבש
צ'ילי אדום פרוס דק
מלח, פלפל גרוס
5 גבעולי תימין
הכנה:
-שמים את כל החומרים בתבנית צלייה ומערבבים היטב.
-מסדרים את חלקי העוף בתבנית, עם צד העור כלפי מעלה,
-מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לחצי שעה.
-מסירים את נייר הכסף, מרטיבים את פני העוף בנוזלים שבתבנית וממשיכים לצלות ללא נייר הכסף, עוד כחצי שעה, עד שפני העוף שחומים יפה.