News

מצרכים:  6 דפי בצק פילו מופשרים שמן זית מעט פרורי לחם   למילוי:  500 גרם בשר טחון 2 כפיות גרגירי כמון שלמים 4 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ דק 3 שיני שום קצוצות דק חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק חצי צנצנת חציל קלוי (יש בחנות) חופן כוסברה קצוצה מלח, פלפל גרוס שליש כוס צנוברים קלויים   הכנה:  -שמים את השמן במחבת וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, שום, פלפל חריף וגרגירי כמון כשתי דקות. -מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב כמה דקות עש שהבשר שחום לגמרי. -מוסיפים את החצילים, צנוברים ומערבבים. מכבים את האש, מוסיפים את...

קרא עוד

  מצרכים: 4 כרעיים של עוף חצויות 5 כפות שמן זית תפוז אחד פרוס דק 1 בצל פרוס 4\3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבע 3 כפות חומץ בלסמי 2 כפות דבש צ'ילי אדום פרוס דק מלח, פלפל גרוס 5 גבעולי תימין   הכנה:   -שמים את כל החומרים בתבנית צלייה ומערבבים היטב. -מסדרים את חלקי העוף בתבנית, עם צד העור כלפי מעלה, -מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לחצי שעה. -מסירים את נייר הכסף, מרטיבים את פני העוף בנוזלים שבתבנית וממשיכים לצלות ללא נייר הכסף, עוד כחצי שעה, עד שפני העוף שחומים יפה. Your browser...

קרא עוד

קילו פרגיות עוף מנוקות וחתוכות. מחלוקות לשלושה חלקים.   חלק ראשון. -מערבבים 4 -5 כפות "תבלין אהרוני" עם רבע כוס שמן זית, יוצקים על הפרגיות ומערבבים היטב. מניחים לזה לעמוד כשעה חלק שני. -מערבבים את הפרגיות עם 4 כפות שמן זית ומלח. מוסיפים 2-3 כפות תבלין "ראס אל חבשוש" מערבבים היטב ומניחים לזה לעמוד כשעה.   חלק שלישי -מערבבים את הפרגיות עם 4 כפות שמן זית ומעט מלח ומערבבים עם תבלין "עוף יווני" ומניחים לזה לעמוד שעה. -משפדים את כל הפרגיות. -צולים על על מחבת חמה (עם או בלי שיופודים) או על מנגל. Your browser does not support our video....

קרא עוד

מצרכים:   לקציצות (והם תהיינה נהדרות גם כסתם קציצות, מטוגנות בשמן זית עד להשחמה.)   750 גרם בשר טחון 1 בצל קצוץ דק 3 שיני שום קצוצות צרור כוסברה קצוצה דק חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק 2 כפיות גרגירי כמון 3 פרוסות חלה רטובה וסחוטה היטב 2 ביצים     לכל השאר: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום מעוכות 5 עלי מרווה 8 בצלי שאלוט שלמים קלופים 5 לפתות קטנות חתוכות לרבעים 2 כפות תמרינדי 2 כפות דבש 3 כוסות מים מלח, פלפל גרוס 3 עלי דפנה חופן עלי כוסברה קצוצים חופן גרגירי רימון   הכנה:   -מערבבים...

קרא עוד

הקצביות של פעם היו מוכרות פעם רק בשר ועוף. וזהו. הקצביות של העת החדשה שונות מאלה של פעם בהרבה מובנים אבל בעיקר בשל העובדה שהן כבר לא רק מוכרות בשר אלא גם הרבה מוצרים נלווים. ב"קצבייה בשינקין" אפשר לראות את הדבר בבירור. בפועל מדובר בקצביה-מעדניה לכל דבר ומלבד הבשר המשובח אפשר למצוא שם תבלינים, זיתים, גבינות, רטבים, פסטה, דגים מעושנים ושאר דברים טובים.

קרא עוד