קציצות בשר עם לפת ותמרינדי
מצרכים:
לקציצות (והם תהיינה נהדרות גם כסתם קציצות, מטוגנות בשמן זית עד להשחמה.)
750 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
צרור כוסברה קצוצה דק
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפיות גרגירי כמון
3 פרוסות חלה רטובה וסחוטה היטב
2 ביצים
לכל השאר:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום מעוכות
5 עלי מרווה
8 בצלי שאלוט שלמים קלופים
5 לפתות קטנות חתוכות לרבעים
2 כפות תמרינדי
2 כפות דבש
3 כוסות מים
מלח, פלפל גרוס
3 עלי דפנה
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן גרגירי רימון
הכנה:
-מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה וצרים ממנה כדורים בקוטר של כ 3 סמ.
-שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו שום, מרווה, כמון ובצלי שאלוט כשתי דקות.
-מוסיפים את הלפת ומערבבים יחד דקה.
-מוסיפים מים, תמרינדי, דבש, מלח, פלפל ועלי דפנה ומביאים לרתיחה.
-מוסיפים פנימה את כדורי הבשר, ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
-מפזרים מעל את הכוסברה וגרגירי הרימון ומגישים