קציצות בשר עם לפת ותמרינדי

מצרכים:

 

לקציצות (והם תהיינה נהדרות גם כסתם קציצות, מטוגנות בשמן זית עד להשחמה.)

 

750 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

צרור כוסברה קצוצה דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 כפיות גרגירי כמון

3 פרוסות חלה רטובה וסחוטה היטב

2 ביצים

 

 

לכל השאר:

4 כפות שמן זית

4 שיני שום מעוכות

5 עלי מרווה

8 בצלי שאלוט שלמים קלופים

5 לפתות קטנות חתוכות לרבעים

2 כפות תמרינדי

2 כפות דבש

3 כוסות מים

מלח, פלפל גרוס

3 עלי דפנה

חופן עלי כוסברה קצוצים

חופן גרגירי רימון

 

הכנה:

 

-מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה וצרים ממנה כדורים בקוטר של כ 3 סמ.

-שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו שום, מרווה, כמון ובצלי שאלוט כשתי דקות.

-מוסיפים את הלפת ומערבבים יחד דקה.

-מוסיפים מים, תמרינדי, דבש, מלח, פלפל ועלי דפנה ומביאים לרתיחה.

-מוסיפים פנימה את כדורי הבשר, ומבשלים על להבה בינונית כשעה.

-מפזרים מעל את הכוסברה וגרגירי הרימון ומגישים