שטרודל בשר

מצרכים: 

6 דפי בצק פילו מופשרים

שמן זית

מעט פרורי לחם

 

למילוי: 

500 גרם בשר טחון

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי צנצנת חציל קלוי (יש בחנות)

חופן כוסברה קצוצה

מלח, פלפל גרוס

שליש כוס צנוברים קלויים

 

הכנה: 

-שמים את השמן במחבת וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, שום, פלפל חריף וגרגירי כמון כשתי דקות.

-מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב כמה דקות עש שהבשר שחום לגמרי.

-מוסיפים את החצילים, צנוברים ומערבבים. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומקררים לגמרי.

-מורחים דף פילו בשמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם על הדף בשכבה אחידה. מניחים על הדף הראשון עוד דף פילו וחוזרים על הפעולה. מניחים דף שלישי.

-מניחים מחצית מכמות המילוי בתלולית לרוחב דפי הפילו, אוספים את השוליים משני הצדדים ומגלגלים לפני לגליל די מהודק.

מכינים את הגליל השני באותה צורה בדיוק ומניחים אותם על תבנית מרופדת נייר אפיה, עם צד התפר כלפי מטה. מורחים את פני המאפים שמעט שמן זית.

 

-אופים בחום של 180 מעלות כ35 דקות עד שפני המאפה שחומים יפה.